Medikum Hastanesi’nden bir yenilik daha…

Tiroid (Guatr) ameliyatında ilk defa sinir stimülatörü kullanıldı

Halk arasında guatır olarak bilinen Tiroid rahatsızlıklarındaki cerrahi müdahellerde, sağlık teknolojisinin gelişmesiyle ameliyat sonrasına hastaların korkmasına neden olan olumsuzlukların önüne geçilebiliyor.

Özel Medikum Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Sarıbay, Tiroid (Guatr) rahatsızlıklarında yapılan cerrahi müdahalelerin, sağlıktaki teknolojik gelişmeler sayesinde müdahale sonrası hastalarda görülen olumsuzlukları ortadan kaldırdığını söyledi.

Tiroid cerrahisinin genel cerrahide sık yapılan operasyonlardan olduğunu ifade eden Sarıbay, özellikle müdahale sırasında hastaların ses tellerinin zarar görmesi gibi semptomların ortaya çıkabildiğini, bunun için ameliyatlarda sinir stimülatörü cihazı kullandıklarını belirtti.

Sinir stimülatörü cihazını batı Antalya bölgesinde ilk defa bir hastada kullandıklarını kaydeden Sarıbay, “Tiroid ameliyatları genel cerrahide sık yapılan ameliyatlardandır. Hastalarımız özellikle ses tellerinin zarar görmesinden çekindikleri için bu ameliyattan kaçınırlar. Son dönemde bu amaçla ses tellerini çalıştıran sinirin zarar görmemesi amacıyla, ameliyatlarda sinir stimulatörü tercih edilmeye başladı. Bizde Özel Medikum Hastanesi olarak ameliyatlarımızda bu cihazın kullanılmasını tercih ediyoruz.” dedi.

Sinir stimülatörü kullanılarak Tiroid ameliyatı olan Ebru Aksoy da ameliyatından ardından hastaneden sağlıklı bir şekilde taburcu olduğunu ve sesinde herhangi bir kısılma ve değişim yaşamadığını söyledi.

Ameliyat öncesi bir çok konuda endişeleri olduğunu, ancak doktorunun tavsiye ve önerileriyle ameliyata karar verdiğini belirten Aksoy, “Ameliyat sonrası en çok korktuğum sesimin değişmesi veya kısılmasıydı. Bunun yanında ameliyat izi, iyileşme süreci, devam edecek olan tedavim gibi sorunlarım vardı. Ancak doktorumun verdiği bilgiler sonucu ameliyat oldum. Ses kısılması gibi herhangi bir sorun yaşamadım. Bundan sonraki süreci doktorumun tavsiyesi doğrultusunda iyi bir şekilde geçireceğimi ümit ediyorum. Doktoruma ve emeği geçen tüm hastane çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.